Vloerafwerking

Het Ambacht is specialist op het gebied van vloerafwerking. Voor zowel tegelvloeren, gietvloeren, marmeren vloeren, granieten vloeren als epoxy gietvloeren.

Epoxy gietvloer

Een epoxy vloercoating bestaat uit hoogwaardige 2 componenten epoxy, waardoor een zeer harde toplaag ontstaat, maar een epoxy vloer biedt meer voordelen. Zo is hij naadloos en vochtbestendig, wat het onderhoud van de vloer heel eenvoudig maakt.

Een coating vloer is een dunne kunststof toplaag van blanke of gepigmenteerde kunsthars die over een bestaande vloer word aangebracht. Uw vloer is daardoor stofvrij en gemakkelijk te onderhouden.

Troffel vloeren staan bovenaan de keten van vloersystemen, omdat deze vloeren haast onverwoestbaar zijn. De vloer is opgebouwd uit meerdere lagen. De hoofdlaag bestaat uit een speciaal gekleurd zandmengsel wat met epoxy hars/harder vermengd word en daarna geseald en afgelakt in een zijdeglans of matlak.

Welke vloeren zijn niet geschikt?

Zonder voorkennis van HACCP vloeren is het erg lastig om een geschikte vloer voor uw bedrijf uit te zoeken. Misschien wilt u wel een tegelvloer, omdat deze vloeren relatief goedkoper zijn dan andere vloeren. Het is echter niet toegestaan om een tegelvloer in een bedrijf uit de voedselmiddelen industrie te leggen. Een tegelvloer kan namelijk erg glad worden wanneer de tegels nat worden. Hierdoor wordt de vloer gevaarlijk en kan dit leiden tot ongelukken op de werkvloer.

Naast een tegelvloer is een linoleum vloer een gewilde vloer bij industriële bedrijven. Het probleem van een linoleum vloer is dat de vloer vaak snel beschadigt. Zodra deze vloer dan beschadigt raakt zal de vloer worden afgekeurd en mag er dus niet meer op gewerkt worden. Het is belangrijk om een naadloze vloer te laten leggen, waarin geen reliëf zit.

Welke vloer is wel geschikt?

De vloer moet dicht en ondoordringbaar zijn voor vloeistoffen. Op deze manier krijgen oliën en vetten geen kans om zich aan de vloer te hechten. Verder moet vuil gemakkelijk schoon te maken zijn en mogen schimmels en bacteriën geen schijn van kans maken. Een troffelvloer is een uitstekende vloer voor bedrijven in de voedingsmiddelen industrie. Zo kan een troffelvloer bijvoorbeeld worden gelegd in een bakkerij, visindustrie, (groot) keukens, een restaurant, sanitaire ruimten of kantines. Iedere vloer kan daarnaast naar wens worden voorzien van meer stroefheid, waardoor de vloer een stuk minder glad is.

Meer informatie over troffelvloeren?

Is de huidige vloer van uw bedrijf aan vervanging toe, dan is het raadzaam om een troffelvloer te laten leggen. Deze slijtvaste vloer zorgt voor veel grip en biedt geen enkele bacterie de kan om zich te verspreiden. Toch blijft het lastig om de perfecte vloer uit te zoeken, die zeker weten aan de HACCP eisen voldoet. Het is dus erg aannemelijk dat u de hulp in wil schakelen van een specialist op het gebied van vloeren.

Goede geleiding

Gietvloeren zijn, in tegenstelling tot plavuizen vloeren, vrij dun. Hierdoor wordt de oppervlakte van een gietvloer snel verwarmd. De opgenomen warmte wordt dan afgegeven naar de omgeving. Een kamer is snel op temperatuur en er gaat weinig energie verloren. Een gietvloer met vloerverwarming zorgt dus voor efficiënte verwarming, waardoor u sneller een warme ruimte hebt en ook nog eens energie bespaart.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

De goede geleiding maakt het systeem ideaal om te fungeren als hoofdverwarming voor uw huis. Vloerverwarming heeft een bevorderend effect op de luchtcirculatie en luchtvochtigheid. Bovenop het positieve effect op de lucht krijgt huisstofmijt in een verwarmde gietvloer geen kans. Warmte die ook nog eens gezond voor u is dus.

Beton Ciré

Beton Ciré is geschikt voor toepassing op alle ondergronden, het kan zelfs worden aangebracht over hout, gips of oude tegels heen. En doordat het waterdicht is, kunt u het zelfs laten aanbrengen in badkamers en doucheruimtes. Dan bent u direct van die vervelende voegen af, en daarmee van de schimmel die zich daarin kan ophopen. Beton Ciré is bovendien een hoog-alkalische wandafwerking, waarop schimmels en onzichtbare bacteriën zich simpelweg niet thuis voelen.

Uw wand zal er dus niet alleen schoon uitzien, maar ook daadwerkelijk schoon zijn.En doordat het waterdicht is, kunt u het zelfs laten aanbrengen in badkamers en doucheruimtes. En doordat het waterdicht is, kunt u het zelfs toepassen in badkamers en douche ruimte.

Zeer geschikt als vloer afwerking. Ook is het mogelijk om aanrechtbladen en badkamermeubels te voorzien van dit product.

Offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd? Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan!

Contactgegevens

Stucadoor & Afbouwbedrijf
Het Ambacht

Hof van Delftstraat 46
2631 AJ Nootdorp

Tel.: 06-52109127

info@stucadoorhetambacht.nl